Testimoniale 2020

Andrei Bicajan, Robotica II master (engleză)
"A fi student la robotica este mai mult decat o simpla alegere, este dedicatie si pasiune. Din perspectiva afinitatii pentru tehnologii de ultima generatie as putea spune ca este singurul domeniu ce poate asigura o evolutie exponentiala, atat din punct de vedere hardware, cat si software."
Calin Ionut Soporan, Robotica IV licenta (română)
"A fi student la robotica inseamna o oportunitate: sansa sa ai cei mai buni profesori, materii actualizate de la an la an, laboratoare dotate cu roboti de ultima generatie, si, cel mai important,: acumularea unui bagaj de cunostiinte necesare pentru a fi un adevarat inginer robotician. A fi student la robotica iti da libertatea sa iti pui in practica toate ideile. Robotica este locul unde fictiunea devine realitate."
Marcela Bucur, Robotica I master (engleză)
"Dupa ce am studiat 4 ani robotica pot spune ca a fost cea mai buna alegere de a descoperi putin din aceasta lume. De ce? Pentru ca este un profil plin de provocari, aflii cate putin din fiecare parte a ingineriei, de la partea de programare si pana la constructia mecanica a unui robot sau sistem automatizat, si nu in ultimul rand ai sansa sa descoperi roboti de toate dimensiunile atat industriali cat si pentru diverse servicii, iar copilul din tine ramane mereu curios si entuziasmat. De asemenea incurajez fetele sa vina la acest profil “de baieti”, deoarece ar descoperi o lume noua si ar realiza ca in acest domeniu detii multe calitati si esti capabila sa realizezi orice credeai ca este imposibil."
Andrei Cimpean, Robotica I master (engleză)
"Principalele motive pentru care am ales sa devin stundent al specializarii de Robotică sunt pregătirea pe care ți-o oferă specializarea într-un domeniu in plină dezvoltare, posibiltatea găsirii unui job încă din timpul facultății și nu in ultimul rând sprijinul oferit de cadrele didactice atât profesional cât si moral."
Alexandru V. Pusca, Robotica I master (engleză)
"A fi student la specializarea Robotică înseamna a face parte dintr-o familie minunată, este locul unde relația profesor-student este depașită și transformată într-o relație de prietenie, locul unde visele devin realitate și imposibilul devine posibil. Această specializare oferă oportunități serioase în ceea ce privește domeniul industrial, punând accent pe probleme actuale ale acestui domeniu, oferind soluții de actualitate. Dacă tu vrei să fii schimbarea în bine a acestei lumi alege cu încredere specializarea de Robotică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca."
Roxana Morar, Robotică IV licenta (română)
"Robotica este profilul care îți deschide oportunități diverse în alegerea viitoarei cariere la care visezi. Este un profil complex care îți dă șansa să alegi ce îți place să faci în acest domeniu și să începi să te specializezi. Îți arată oportunități la care nu te-ai fi gândit, te ajută să-ți depășești zona de confort și să îți atingi potențialul maxim."
Miruna Peris, Robotica IV licenta (română)
"Momentul deciziilor importante in viata fiecăruia il reprezinta alegerea unei facultăți care are la baza stabilirea viitorului. Studenția înseamnă a te perfecționa in ceva, iar robotica inseamna performanță și noutate. Am avut ocazia sa îmi dezvolt abilitați atât pe partea creativa, cât și pe plan tehnic. Laboratoarele (dotate cu tot ce este necesar pentru studenți), materialele si echipamentele de care dispune departamentul de Robotică sunt excelente pentru o pregătire riguroasa a studenților. Stim ca in ultimul timp se vorbește despre inteligenta artificiala, industry 4.0, IoT (internet of things), etc.; robotica este locul in care putem spune cu siguranța ca vom fi 100% pregatiti pentru noile tendințe in tehnologie."
Bianca Domokos, Robotica II master (engleză)
"De mică am știut că îmi doresc să studiez într-un domeniu în care să am parte de noi provocări în fiecare zi, astfel încat să nu am timp să mă plictisesc. Am ales specializarea de Robotică tocmai din acest motiv și sunt sigură că am făcut cea mai bună alegere pentru mine. De ce să alegi specializarea de Robotică? Motivele sunt nenumărate, dar o să menționez câteva care m-ar motiva pe mine dacă ar trebui să îmi aleg domeniul de studiu din nou: - accesul la noile tehnologii în cadrul facultății - aplicații practice în domeniu - profesori deschiși, dispuși să îți ofere suport - informațiile livrate sunt de actualitate - găsirea cu ușurință a unui loc de muncă în domeniu după absolvirea studiilor."
Micsku Tamás, Robotică IV licenta (engleză)
"Acest profil, pe lângă multitudinea de informații pe care ți-o oferă, îți lansează provocări, te face să fi curios și îți dezvoltă imaginația. Nu te lasă să rămâi indiferent, mereu înveți ceva nou și îți trezește curiozitatea să vrei să afli mai mult."
David Rus, Robotica IV licenta (română)
"Fiind student la specializarea Robotică, am avut parte de o mulțime de oportunități în momentul absolvirii. În acest domeniu, niciodată nu vei avea parte de monotonie, stagnare sau plafonare deoarece în fiecare zi ai ceva de învățat, ceva de descoperit. Având mai multe domenii de studiu vei putea să analizezi și să te specializezi ulterior pe nișa dorită, cea care îți face cea mai mare plăcere să o aprofundezi cu drag în fiecare zi și să mergi cu plăcere la job-ul pe care ți l-ai dorit.”
Vlad Albotă, Robotică IV licenta (engleză)
“Fiind student la Robotică, am avut prilejul de a asimila vaste cunoștințe din domeniul industriei. De asemenea, am avut ocazia să întâlnesc oameni pasionați și dornici de a oferi sprijin celor care vor să exploreze “lumea roboților”. Recomand cu căldură această specializare celor care vor să dobândească cunoștinte tehnice și să ajungă oameni de succes în industrie.”
Andreea Crăciun, Robotica IV licenta (engleză)
”Sa fii student, in primul rând înseamnă dezvoltare personală, unde înveți să fii independent, să te descurci de unul singur. Dar de ce student la Robotică? Because it is fun. Atunci cand eram copii, mulți dintre noi iubeam să ne jucam cu LEGO, construind diferite scenarii. Ei bine, așa este și Robotica, numai de o mie de ori mai complexă. În acest mod, datorită acestei specializări veți dobândi un profil profesional solid și veți fi pe deplin capabili să vă exersați creativitatea și gândirea inovatoare. ”
Ligia Hote, Robotică IV licenta (engleză)
”Studiind Robotică am reușit să dobândesc calități și cunoștințe profesionale vaste, în domeniul industrial, am avut parte de un mediu de dezvoltare amplu și riguros ce mi-a creionat acești ani importanți. În anul al IV-lea de licență am avut posibilitatea de a lucra în cercetare în Germania, prin Proiectul Erasmus+, acest lucru dându-mi ocazia de a pune în practică ceea ce am învățat, dar și de a căpăta cunoștințe noi. ”
Ștefan Giosan, Robotica I master (engleză)
“Robotica este un amestec între mai multe domenii diferite precum: inginerie mecanică, inginerie electrică, proiectare dar și informatică și nu numai. Veți dobândi un cadru academic foarte impresionant care vă va satisface mult inteligența și creativitatea. Viitorul industriei este reprezentat de automatizare și de robotică, ceea ce face ca aceasta specializare sa fie una dintre cele mai căutate specializări din cardul Universității Tehnice. Rezultatul final este simplu, Robotica vă va deschide zeci de oportunități in cele mai dorite domenii industriale.”
Alin Rusu, Robotică IV licenta (engleză)
“Pentru mine, profilul Robotică a reprezentat piatra de temelie în materie de cunoaştere tehnică. Prin intermediul acestui profil am reuşit să-mi dezvolt abilităţile în ceea ce priveşte software-ul şi programarea cât şi să înţeleg partea fizică (fie că e vorba de mecanică sau proiectare) a maşinilor industriale, roboţilor şi orice sistem mecanizat – la un nivel integral.”
Raul Matei, Robotica I master (engleză)
“Studiile în cadrul specializării Robotică oferă o planșă largă de cunoștințe tehnice ce definesc un inginer. Avantajele acestei specializări reprezintă domeniul larg de cunoștințe ce stau la baza tuturor industriilor. Urmarea acestor cursuri deschide uși pe plan profesional și garantează bazele unei cariere de succes.”